Een kast kindvriendelijk maken

0
1330

Kasten zijn een zegen voor de slaapkamer van een kind. Ze bieden veel opslagruimte en ze kunnen de rommel vanop de slaapkamervloer uit het zicht verwijderen. Het probleem met veel van deze kasten, is dat ze zijn ontworpen met het oog op volwassenen, niet met het oog op kinderen. Dit is geen probleem als de kast zich in de slaapkamer van een volwassene of een tiener bevindt, maar voor de slaapkamer van een kind is een meer kindvriendelijke ruimte nodig. Het vernieuwen van een slaapkamerkast om kindvriendelijker te zijn, maakt het niet alleen toegankelijker voor het kind, maar maakt het ook gemakkelijker voor het kind om zijn of haar kamer schoon te maken en deze goed te organiseren. Gebruik de onderstaande tips en trucs om je te helpen bij het maken van een kindvriendelijke ruimte.

Plaats alles op de hoogte van het kind

Een van de grootste nadelen van een kast is dat alles op een hoogte is geplaatst die perfect is voor volwassenen. Voor kinderen zijn deze plaatsen moeilijker bereikbaar, waardoor ze kleding op de vloer zullen laten liggen, in plaats te proberen om de hoge bar te bereiken en de kleren daar op te hangen. Het eerste dat je moet doen, is de planken en de staven naar het niveau van het kind verplaatsen. Een deel van de planken kan op een hoger niveau blijven en kan worden gebruikt voor het opbergen van kleding buiten het seizoen, of beddengoed en speelgoed dat niet altijd wordt gebruikt. Zorg ervoor dat de hoogte die je selecteert voor de staven en de planken geschikt is voor de kleding van het kind, evenals hun hoogte. Als je dochter bijvoorbeeld veel lange jurken heeft, zorg er dan voor dat de lat hoog genoeg is zodat de jurken niet over de grond slepen als je dochter deze ophangt.

Kleurcodes gebruiken

Een andere tip om een ​​kast kindvriendelijk te maken, is door deze in kleuren te coderen. Door de planken en de dozen in een bepaalde kleur te coderen, maak je het kinderen gemakkelijker om te onthouden wat waar naartoe gaat en hoe ze de ruimte georganiseerd moeten houden. Je moet met je kind samenwerken om een ​​systeem te creëren dat goed werkt voor hem of haar. Vervolgens moet je goed uitleggen hoe alles werkt, om ervoor te zorgen dat je het in de staat kan houden die je verwacht. Misschien kan je ook stickers of afbeeldingslabels aanbrengen met de items die op elke plank, in elke bak of op elke hanger horen. Hoe gemakkelijker je de ruimte voor je kind maakt, hoe groter de kans is dat hij onthoudt waar alles naartoe gaat.

Duidelijke uitleg

Naast het herstructureren van het ontwerp van de stangen en de planken van de kast, is het ook erg belangrijk om met je kind te praten over je verwachtingen. Een duidelijke uitleg over wat waar en waarom heengaat, helpt om verwarring te verminderen, alsook frustraties over het georganiseerd houden van de kast. Werk samen met je kind om van de kast een plek te maken die gemakkelijk netjes te houden is. Door een slaapkamerkast te vernieuwen om er een kindvriendelijke ruimte van te maken, kan je kind gemakkelijker alles opruimen. Het kost niet veel werk, maar binnen een paar uur kan je de indeling van de kamer van je kind drastisch veranderen. Neem de tijd om je kind al vroeg op weg te helpen naar een goede organisatie van de kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here