Attracties en toerisme in Kerala (India)

0
1933
Kerala

Kerala, gelegen aan de tropische kust van Malabar, is een van de populairste toeristenbestemmingen in India. Het werd al meerdere malen genoemd als één van de tien beste paradijzen ter wereld en één van de top 50 plaatsen die je in je leven gezien moet hebben. Een vruchtbare kustvlakte, een stabiele politieke situatie, overvloedig groen en tropische bossen hebben allemaal gezamenlijk bijgedragen aan de populariteit van reizen naar Kerala. Het heeft Kerala geholpen bij het verdienen van veel naam en faam. Uitgestrekte plantages, een aangenaam klimaat, weelderige heuvels, historische en culturele monumenten, gezellige festivals, betoverende binnenwateren, exotische dieren in het wild en watervallen vormen een unieke ervaring voor het toerisme in Kerala.

TIP: Lees reviews van reisaanbieders op ervaringensite.nl voordat je op reis gaat naar India om een juiste keuze te maken. Daar vind je reviews van andere mensen die al eerder een reis geboekt hebben bij bijvoorbeeld Tui.

Attracties en bezienswaardigheden in Kerala

Enkele bezienswaardigheden en attracties in Kerala volgen hieronder.

Kovalam

Kovalam is een wereldberoemde strandbestemming met drie aangrenzende stranden. Er is een enorm rotsachtig voorgebergte aanwezig, dat een prachtige baai met kalm water heeft gecreëerd en ideaal is om te zwemmen in zee. Zwemmen, lichaamsmassages, catamaran cruises, zonnebaden, enzovoort, vormen een aantal recreatieve mogelijkheden op het strand.

Wayanad

Wayanad is een gebergtegebied in Kerala en is beroemd om de prachtige natuur, tradities en een buitengewoon landschappelijke schoonheid.

Kollam

Kollam is de zuidelijke toegangspoort tot de binnenwateren van Kerala. De stad is gelegen langs de meren Paravur Lake en Ashtamudi Lake, met de twee rivieren Ithikkara en Kallada die door het district stromen en het tot een belangrijke bestemming voor vervoer op het binnenwater in het gebied maken.

Kozhikode

Kozhikode is ook bekend als Calicoet en is beroemd om zijn haven. Vasco da Gama is er langsgeweest. Het gebied is ook beroemd om de kardemom plant en zwarte peper.

Alleppey

Alleppey is beroemd om zijn boottochten op het binnenwater, maar is vooral bekend als het administratieve centrum van de staat.

Munnar

Munnar is het wereldberoemde heuvelstation, dat zich bevindt op de kruising van drie bergstromen Nallathanniya, Kundala en Muthirapuzha.

Trivandrum

Trivandrum is de hoofdstad van Kerala en is beroemd om de historische monumenten, het rijke culturele erfgoed, de stranden en de uitgestrekte binnenwateren, waardoor het een goede toeristische bestemming is.

Een populaire vakantiebestemming in India

Omdat het aantal toeristen naar deze vakantiebestemming toeneemt, wordt het altijd aanbevolen om je vakantie op voorhand te boeken. Zo kan je moeilijkheden of gedoe voorkomen en ten volle van je reis genieten. Er zijn veel online boekingssites die beschikbaar zijn om de toeristen te helpen bij het boeken van de juiste accommodatie in bijvoorbeeld een hotel, afhankelijk van hun keuze en budget. Deze sites kunnen je helpen bij het zoeken naar een goedkoop hotel, of een luxe hotel volgens de eis van de klant. Ook kunnen zij je helpen bij het boeken van een rondreis, waarbij alle excursies, vervoer en overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste manier van reizen, aangezien alles al in orde is als je aankomt op je bestemming. Bovendien helpen dergelijke reisorganisaties je ook verder met de beste reistijd naar India, informatie over het klimaat en nog andere noodzakelijke informatie. Dus, neem de vereiste hulp en maak je reis onvergetelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here