Medisch onderzoek zonder verwijzing

0
6680
mri scan

Medische onderzoeken worden vaak direct geassocieerd met lange wachtlijsten. Een associatie die goed te verklaren is. Voor een medisch onderzoek heb je in de reguliere gezondheidszorg vaak te maken met lange wachtlijsten. Maar laat je preventief medisch onderzoek verrichten? Dan kom je niet op een wachtlijst te staan. Je kunt dan gewoon wanneer het jou uitkomt zonder een verwijzing medisch onderzoek laten verrichten.

Verschillende onderzoeken mogelijk

Bij een medisch onderzoek kun je aan allerlei verschillende onderzoeken denken. Er zijn immers tal van verschillende medische onderzoeken mogelijk. Niet alleen in de reguliere gezondheidszorg. Maar ook als je preventief medisch onderzoek laat verrichten, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om één specifiek medisch onderzoek te laten verrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bloed af te laten nemen voor een algeheel gezondheidsonderzoek. Maar je kunt ook kiezen voor een complete bodyscan. Welke onderzoeken onderdeel uitmaken van deze scan hangt van jouw keuze af. Zo kun je kiezen voor een pakket dat enkel een MRI scan bevat als onderzoeksmethode. Maar je kunt ook kiezen voor andere pakketten met bijvoorbeeld een bloedonderzoek. En zelfs dermatologisch- en cardiologisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden.

Radiologisch onderzoek laten uitvoeren

Bij iedere bodyscan is een radiologisch onderzoek inbegrepen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Een MRI is een effectieve onderzoeksmethode. Middels deze onderzoeksmethode kunnen eventuele aandoeningen en risicofactoren eenvoudig worden opgespoord. Daarnaast is een MRI simpelweg breed inzetbaar. Zo kun je kiezen voor een MRI hoofd. Zoals de terminologie al doet vermoeden wordt bij deze MRI een scan gemaakt van het hoofd. Maar een MRI kan ook worden gebruikt als er beeldmateriaal van de onderbuik moet worden verkregen. Wil je inzicht in de gezondheid van je knieën? Dan is eveneens een MRI van de knie mogelijk. Radiologisch onderzoek is dus niet alleen effectief, maar ook zeer breed toepasbaar.

Zo gaat het onderzoek in zijn werk

Zoals gezegd is een MRI een radiologisch onderzoek. Maar wat houdt het onderzoek precies in? Wat kun je van het onderzoek verwachten? Een MRI is een scan waarbij middels magnetische velden beelden worden gemaakt van het te onderzoeken lichaamsdeel. Je moet hiervoor in een soort tunnel liggen. Voor een goed beeld is het van belang dat je stilligt tijdens het onderzoek. Gelukkig kun je op een comfortabele bank liggen waardoor stilliggen eenvoudiger wordt. Daarnaast zorgt een koptelefoon met jouw favoriete muziek ervoor dat het onderzoek nog plezieriger is. Het onderzoek vliegt hierdoor doorgaans voorbij. Voor je het weet heb je de uitslag al van jouw preventieve scan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here