5 redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

0
2505
persoonlijke lening

Ben je van plan om je huis te renoveren om het veiliger of hoger in waarde te laten worden? Of moet je een nieuwe auto aanschaffen en heb je het bedrag niet op je bank staan? Dan is een persoonlijke lening wellicht jouw ideale uitkomst. Nu denk je wellicht: een persoonlijke lening afsluiten, hoe verstandig is dat nou? Nou, tegenwoordig kun je met een laag risico al een persoonlijke lening afsluiten. Waarom dat precies is, leggen we je met vijf redenen uit.

  1. Het bedrag staat in één keer op je bank

Een grote aankoop financieren, zoals een renovatie of een nieuwe auto moet je vaak in één keer (grotendeels) betalen. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je het bedrag in één keer direct op je bank krijgt. Dit betekent dat het dus mogelijk maakt voor jou om die aankoop daadwerkelijk te kunnen betalen. Hierdoor maak je het mogelijk om bijvoorbeeld jouw woning in waarde te laten stijgen.

  1. Het maandelijkse bedrag staat vast

Het prettige van een persoonlijke lening is dat je vooraf bepaald wat het maandelijkse bedrag is dat je gaat betalen. Dit is een vast bedrag en je kunt ook niet meer aflossen dan dit bedrag. Dit wordt contractueel vastgelegd, waarbij de kredietverstrekker kijkt wat voor jouw situatie een passend bedrag is met zo min mogelijk risico.

  1. De aflossingsperiode staat vast

Naast het maandelijkse bedrag, wordt ook de aflossingsperiode vastgelegd. Dit houdt in dat het aantal maanden dat jij het vastgestelde bedrag betaald ook al vooraf wordt bepaalt. Je weet dus precies hoeveel maanden je welk bedrag gaat betalen.

  1. De rente staat vast

Tot slot wordt de rente vastgelegd over de aflossingsperiode en het maandelijkse bedrag. Dit betekent dat gedurende de aflossingsperiode de rente niet meer kan wijzigen. Dit maakt het tot een lager risico, want je weet precies wat je extra moet betalen bovenop jouw maandelijkse bedrag.

  1. Een maximumbedrag met zo min mogelijk risico

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit wordt er een maximaal bedrag berekend. Dit wordt gedaan door een toetsing op basis van je inkomen, lasten en schulden uit te voeren. Hierbij kijkt een kredietverstrekker hoe jij op een verantwoorde manier kunt lenen zo min mogelijke risico dat je je betalingen niet na kunt komen.