De juiste manier om te stoppen met drugs

0
2297
stoppen met drugs

Misschien heb je al verschillende manieren geprobeerd, of heb je al veel informatie opgezocht om te stoppen met drugs. Op het moment dat jij voor jezelf deze stap hebt gezet, is het goed om na te kijken welke methode voor jou het meest effectief werkt. Je wilt immers voorkomen dat je weer een terugval krijgt, en weer verslaafd raakt. Jezelf aanmelden bij een afkickkliniek drugs, is dan de juiste optie.

Jezelf aanmelden bij de afkickkliniek

De eerste, en meest belangrijke, stap is om jezelf aan te melden bij de afkickkliniek. Zodra je dit hebt gedaan zal er een intakegesprek volgen. Hierin vertel je wat meer over jezelf, je verslaving en je verslavingsverleden. Daarna zal het afkickproces gevolgd worden door een detox behandeling. Deze behandeling duurt meestal twee weken, en in die twee weken zal je lichaam ontgift worden. het zal de strijd hierbij aangaan met alle giftige stoffen in je lichaam, en deze vervolgens afvoeren. Uiteraard word je hierbij volledig ondersteunt door ervaren artsen en verplegers.

Doordat je lichaam gewend is geraakt aan de giftige stoffen kan het er moeilijk aan wennen ineens zonder te moeten. Dit kan ervoor zorgen dat je last gaat krijgen van afkickverschijnselen tijdens het afkicken drugs. Dit is heel normaal en zal bij iedereen anders zijn. je lichaam, gezondheid en mate van verslaving spelen hier onder andere een rol in, maar ook welk type drugs te gebruikte en hoe je psychisch in elkaar zit.

Veel voorkomende afkickverschijnselen zijn onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Spierpijn
  • Trillen
  • Hartkloppingen
  • Zweten
  • Verwardheid
  • Hallucinaties
  • Darmkrampen en diarree

Soms kunnen deze verschijnselen zo heftig zijn, dat ze zelf gevaarlijk voor je kunnen zijn als je dit zonder medische begeleiding zou doen.

Vervolgbehandeling

Wanneer de detox behandeling is afgerond en alle giftige stoffen uit je lichaam verdwenen zijn, is het tijd voor de vervolgbehandeling. Je lichaam mag dan wel schoon zijn, maar psychisch is dat nog niet het geval. Tijdens deze behandeling zal er dan ook gewerkt worden aan alle psychische aspecten van je verslaving, zodat je uiteindelijk voor jezelf een compleet nieuwe stap kunt maken.