Enkele manieren voor een volledige lichaamstraining

0
1680

Probeer je een trainingsroutine te volgen en kan je deze niet goed voltooien vanwege een hectisch schema? Velen van ons vinden het een beetje een uitdaging om een ​​bepaalde training te volgen, omdat we zo verstrikt zijn in onze dagelijkse routines dat we geen extra tijd vinden om te sporten.

Enkele tips voor het uitvoeren van een goede lichaamstraining

Hier volgen enkele goede manieren voor een volledige lichaamstraining.

Gewichten

Begin niet meteen met het heffen van zware gewichten. Volgens experts is dit één van de grootste fouten die je kan maken als je begint met een training. Start daarom in langzame en kleine stappen. Begin met het tillen van kleine gewichten en verhoog vervolgens geleidelijk de gewichten van zodra je uithoudingsvermogen is opgebouwd.

Tabata intervaltraining

Voor iedereen die regelmatig een goede training volgt, is Tabata een bekende term. Dit is een soort van gymnastiekoefening die je helpt om de spieren van je nek en je rug te versterken. Kortom, deze methode wordt gebruikt in Aerobics.

Kettlebell gebruiken

De kettlebell staat bekend om een workout met goede prestaties, vooral als je een atleet bent. Deze oefening verbetert de prestaties van je hart- en rugspieren. Bovendien bouwt het ook je uithoudingsvermogen op en verhoogt het je spierkracht. Deze workout doe je best in sets, met rustpauzes.

Combinaties in trainingen

Je kan je trainingssessies in combinaties regelen. Zo kan je bijvoorbeeld twee verschillende soorten van cardio oefeningen combineren en ze één voor één uitvoeren, parallel aan elkaar, in één set. Combineer de haltersets met squats, of achterwaartse lunges met pull up oefeningen, enzovoort. Blijf ze in korte intervallen herhalen voor het verkrijgen van betere prestaties.

Doe de drop sets

Nadat je het vereiste uithoudingsvermogen hebt opgebouwd voor het tillen van zware gewichten, begin je met het verlagen van de zwaarte. Volgens experts is het bekend dat het geleidelijk verminderen van de gewichten een enorme verbetering van het spiervolume en kracht veroorzaakt. Je kan dit met elke vorm van oefening doen en het heeft ook geen grote invloed op je vermoeidheid.

Meet de metabolische stress

Door strikte rusttijden en je metabole stressniveaus onder controle te houden, kan je op korte tijd volume en uithoudingsvermogen opbouwen.

Neem de trap

Zorg er elke dag voor dat je jouw beweging niet onderbreekt, zelfs wanneer je niet in de sportschool bent. Ga je ’s ochtends naar kantoor? Gebruik in dat geval de trap in plaats van via de lift naar boven te gaan. Neem kleine pauzes tussen je routine en wandel een beetje rond. Ontspan niet in die mate dat je ’s avonds geen zin hebt om naar de sportschool te gaan.

Volg een gezond dieet

Vergeet niet om ook voor een gezond dieet te zorgen, in combinatie met het volgen van een goede training op de sportschool. Een gezond dieet en een goed trainingsregime gaan hand in hand en je kan geen optimaal resultaat bereiken door een van hen over te slaan. Eet veel fruit, groenten, mager vlees, eiwitten en vriendelijke vetten in je dieet. Drink bovendien voldoende water om jezelf gehydrateerd en gezond te houden.

Bekijk ook: manieren voor een betere levensstijl en gezondheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here