Mogelijke make-up fouten

0
2889

Als het gaat om make-up en schoonheid, kunnen de fouten die je maakt je uiterlijk echt beïnvloeden. Vergeet niet dat de eerste indrukken alles betekenen. Daarom is het erg belangrijk om jezelf er prachtig uit te laten zien, zelfs fantastisch, voordat je je huis verlaat. Er zijn verschillende fouten die we kunnen maken, zelfs zonder het idee te hebben dat we het helemaal verkeerd doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: te veel brons gebruiken, de verkeerde basis leggen en make-up slecht mengen.

Fout: make-up aanbrengen op een droge huid

Dit is een van de meest voorkomende fouten. Het aanbrengen van make-up op een droge huid kan je gezicht beïnvloeden, waardoor er droogheid en schilfers ontstaan. Je kan droogheid en schilfers voorkomen door je huid eenmaal per week te exfoliëren, te scrubben, of alternatieve manieren te vinden, zoals de huid hydrateren en reinigen, om de dode huidcellen te verwijderen. Als je gezicht vochtig is, kan je de make-up aanbrengen. De resultaten zullen verbluffend zijn. Breng nooit make-up aan op een droog gezicht zonder het eerst te hydrateren.

Fout: de verkeerde basis gebruiken

Dit is de ergste fout die je kan maken. Vrouwen hebben al eens de neiging om te vergeten dat foundation in een hele reeks van verschillende tinten voorkomt. Daardoor wordt al eens de verkeerde basis gekozen, die niet geschikt is voor ons gezicht. Om ervoor te zorgen dat je er niet als een clown uitziet, moet je de juiste basis kiezen. Ga daarom naar een winkel waar ze schoonheidsproducten verkopen en zoek naar twee verschillende tinten die dicht bij je huidskleur liggen. Probeer vervolgens de foundation aan de zijkant van je kaaklijn uit, om te zien welke foundation het beste bij je huid past.

Fout: overdrijven met de bronzer

Overdrijven met de bronzer is ook een van de ergste fouten die je kan maken. Een bronzer voegt alleen warmte toe aan je teint. Vergeet niet om het ook in de nek aan te brengen.

Fout: het gebruik van vuile make-up borstels

Sommige vrouwen maken de fout om make-up aan te brengen met vuile sponzen en borstels. Bij het aanbrengen van make-up met dezelfde borstel, treedt een ongelijkmatige make-up op. Om ervoor te zorgen dat je borstels en sponzen vuil- en bacterievrij zijn, moet je ze minstens eenmaal per week uitwassen met een milde shampoo en warm water.

Fout: te veel make-up aanbrengen

Less is more, is een uitspraak die ook bij make-up belangrijk is. Te veel make-up gebruiken, kan je er heel oud laten uitzien en het is ook gewoon niet mooi. Blijf dus uit de buurt van te veel foundation. Gebruik in plaats daarvan een enkele laag concealer en vervolgens wat foundation om kleine vlekken te bedekken.

Fout: make-up testen op verkeerde plaatsen

Vaak testen we foundation en lippenstift op de rug van onze handen, maar dit geeft geen nauwkeurige resultaten. Om te weten of een ondergrond de juiste kleur voor je is, plaats je deze op je kaaklijn. Voor lippenstift kan je het op de lippen zelf, of op de vingers aanbrengen.

Fout: over vullende wenkbrauwen

Voor een perfecte wenkbrauw, moet je vermijden om te veel make-up te gebruiken. Wanneer je ze te veel vult, of als je een schaduw gebruikt die te donker is om de wenkbrauwen te vullen, zullen ze er heel zwaar en intens uitzien. Perfecte wenkbrauwen geven je gezicht een geweldige look!

Lees ook: het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here