Natuurlijke hulpmiddelen tegen een droge en jeukende huid

0
15316

Heb je altijd zin om over je huid te krabben? Voelt je huid de hele tijd droog aan? Een van de huidaandoeningen waar veel mensen last van hebben, is een jeukende of droge huid. Op basis van de mate van hardheid kan het behoorlijk vervelend zijn. Eigenlijk kan het intens verergeren. Niet alleen dat, want een jeukende en droge huid kan ook je slaap en je dagelijkse activiteiten verstoren.

Oorzaken van een droge en jeukende huid

Enkele verschillende oorzaken van jeuk en een droge huid zijn bijvoorbeeld het gebruik van sommige medicijnen, bepaalde reinigingsmiddelen en zeep, droog weer, huidinfecties, insectenbeten en allergische reacties.

View this post on Instagram

Vandaag een andere post dan dat jullie gewend zijn, vol met mijn bakkes in beeld en wat leuke weetjes. Benieuwd of jij ze al kende: 1. Ben moeder van Olivia en Liam 2. Met veel passie mijn blog run en vorig jaar van naam verandert ben om de lading beter te dekken naar ‘Kinderfavorites’ 3. Samen woon met Regan die uit Kaapstad komt. Wij voeden dan ook Afrikaans en Nederlands op en gaan dolgraag naar Zuid Afrika op vakantie 4. Een droom heb om een webshop te openen en hier zelfs al een naam heb geclaimed bij het Benelux Bureau van de Intellectuele Eigendom 5. De grote wens hebben om een huisje te kopen in Kaapstad 6. Nogal warrig kan zijn. Zo zet ik de hele dag door de waterkoker aan zet om thee te zetten en dit dan geregeld vergeet🙈 7. Moeite heb om dingen los te laten 8. Sinds 2 weken met Sonja Bakker bezig ben en al 3 kg ben afgevallen 9. Mega trots ben op wat ik heb bereikt en met heel veel plezier naar de toekomst kijk 10. En tot slot een droge huid heb. Wellicht door het slaaptekort wat eigenlijk slaap ik nu al 4 maanden niet meer of door medicatie want dat is veelal ook troep voor je huid. Dit vergt dus de nodige onderhoud. Daarom was ik zo blij dat ik van @drsleenarts de mogelijkheid kreeg om wat lekkere producten te testen. Zo hebben ze een heerlijke droge handen crème, gezichtscrème en niet te vergeten een Lipcare+. Die laatste geeft een beetje een glans en gaat nu overal mee naartoe. Mogelijk bevalt het zo goed omdat deze producten zijn ontwikkelt door een dermatoloog zelf. Zij weer als geen ander hoe de huid werkt en waar de huid behoefte aan heeft. Voor ieder huidtype ben je hier dus aan het juiste adres. Ik ben benieuwd welk huidtype jij hebt en welke crèmes jij graag gebruikt? #drleenarts #huidverzorging #zonderpoespas #drogehuid #kenjijdrleenartsal #mamablog #mamablogger #handcreme #lipcare #gezichtscreme #beauty #kinderfavorites 📷credits @sophieoelrich_fotografie

A post shared by Judith | KinderFavorites (@kinderfavorites) on

Natuurlijke remedies als oplossing

Het goede nieuws is dat je vanuit jouw luie stoel kan genieten van verlichting van een droge en jeukende huid. Hier volgen enkele natuurlijke remedies in geval van een droge en jeukende huid.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is niet alleen effectief voor de behandeling van een jeukende huid, maar ook bij huiduitslag. Het heeft een kalmerende werking vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien is het een natuurlijke zuurneutralisator, wat handig is bij het verlichten van jeuk.

Colloïdale havermout

Simpel gezegd verwijst colloïdale havermout naar de extreem fijne poederversie van gemalen haver. Dit poeder is zeer effectief bij het verzachten van een jeukende huid. Het bevat kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn uitstekend in het bieden van onmiddellijke verlichting van jeuk.

Citroen

Al eeuwenlang gebruiken mensen citroen om een jeukende en droge huid te behandelen. Citroen is rijk aan azijnzuur en citroenzuur met ontstekingsremmende, verdovende en antiseptische eigenschappen. Hoewel citroen in dit opzicht effectief is, wordt het niet altijd aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid.

Melk

Melk heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt enorm om problemen met een jeukende en droge huid op te lossen. Bovendien is het melkzuur in melk efficiënt bij het verwijderen van dode huidcellen. Op die manier helpt melk het vermogen van de huid om vocht vast te houden te vergroten. Bovendien helpt melk je teint lichter te maken.

Kokosolie

Een van de beste remedies voor het behandelen van een droge huid is kokosolie. Het brengt enorme hoeveelheden vetzuren met zich mee, die het verlies van huidvocht goedmaken. Het enige wat je moet doen is warme kokosolie op je gezicht, of een andere plaats van droge huid, aanbrengen voordat je gaat slapen. Was het er vervolgens ’s morgens af. Door dit dagelijks te doen, zal je huid er glad en zacht uitzien.

Honing

Honing is zonder twijfel een van de beste natuurlijke oplossingen. Het zit vol met bevochtigingsmiddelen, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Wanneer je honing op je huid aanbrengt, kan je vocht vasthouden waardoor de huid extra soepel en zacht wordt. Honing is ook geweldig in het bieden van jeukende huidverlichting.

Koud water

Het aanbrengen van koud water op de aangetaste huid biedt onmiddellijke verlichting van elke vorm van jeuk. Je kan bijvoorbeeld ijsblokjes gebruiken die in een doek gewikkeld zijn en ze over het getroffen gebied wrijven.

Yoghurt

Yoghurt is altijd een geweldig huid hydraterend middel geweest en is dat nog steeds. Bovendien zijn de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van yoghurt handig bij het verlichten van jeukende huiduitslag en een droge huid. Het hoge melkzuurgehalte in yoghurt is effectief bij het elimineren van bacteriën en ziektekiemen, wat de oorzaak kan zijn van jeuk of droogheid.

Olijfolie

Olijfolie is rijk aan gezonde vetzuren en antioxidanten, die geweldig zijn voor de huid. Dit huismiddeltje heeft de mogelijkheid om de droge huid over het hele lichaam te verzorgen en te kalmeren.

Lees ook: de beste manieren om goed te scheren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here