Het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm

0
2909

Er zijn meer dan een miljoen keuzes als het gaat over het kiezen van een kapsel. Voor een vrouw kan het moeilijk zijn om het perfecte kapsel te kiezen. Soms heb je een kapsel in gedachten dat je enthousiast maakt, maar is het mogelijk dat dit kapsel niet bij jou past. Daarom moet je altijd goed overwegen of het kapsel dat je wilt, wel bij je gezichtsvorm past.

Verschillende soorten van gezichtsvormen

Er bestaan verschillende gezichtsvormen. Dit zit allemaal in de structuur van de botten en de vorm van je gezicht. De eerste stap bij het kiezen van het beste kapsel dat past bij jouw gezichtsvorm, is het identificeren van je gezichtsvorm.

Een ovaal gezicht

Een ovaal gezicht heb je als jouw gezichtsbreedte minder is dan 1/3 van je gezichtslengte. Daarom wordt jouw gezichtsvorm als ovaal beschouwd. Het heeft een karakteristieke, soepele vorm, zonder ruwe hoeken langs de kaaklijn met een smal midden. Dit is wat een karakteristieke ovale vorm is.

Een rond gezicht

Een rond gezicht heb je wanneer het gezicht een zachte kaaklijn heeft en een algemene gelijkheid van de gezichtsbreedte en de lengte van het gezicht. Het imiteert een perfecte algemene cirkelvorm die meestal wordt gekenmerkt door vollere wangen.

Een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht creëert mooie hoeken met een vierkant voorhoofd en een scherpere kaaklijn die breed is en gemiddeld dezelfde grootte heeft qua gezichtsbreedte en lengte.

Een lang gezicht

Een lang gezicht bestaat uit een smal gezicht dat over het algemeen langer is en opvallende jukbeenderen heeft

Kapsels per gezichtsvorm

Kapsels voor een ovaal gezicht

De voordelen van een ovaal gezicht zijn de perfecte verhoudingen die daarbij horen. Daarom kan je jouw haar bij deze vorm gemakkelijk vastbinden en je mooie gezicht laten schijnen. Dit is ook een van de gemakkelijkste vormen die geschikt zijn voor kapsels die passen bij zeer elegante dames. Dit gezicht past bij zowel lang als kort haar.

Kapsels voor een rond gezicht

De middelgrote snit die op je schouders rust, is een perfecte keuze voor ronde gezichten. Dit geeft je een stijlvolle look, hetgeen een bepaald niveau van klasse behoudt. Een handige tip is om het volume van het haar te vergroten, maar ook kan je het stijl maken met een stijltang.

Kapsels voor een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht passen lange haren die op de schouders rusten. Dit kapsel is voor zelfverzekerde vrouwen. Het maakt een perfecte dagelijkse look en je kan het opfleuren via een overlappend effect.

Kapsels voor een lang gezicht

Bij een lang of smal gezicht zijn lange, vloeiende krullen het ideale kapsel. De krullen geven een gevoel van elegantie. Laat je haar langs je schouders vallen, over je rug. Deze gezichtsvorm past bij allerlei elegante en formele kapsels.

Een mooie look

Het kan leuk zijn om het juiste kapsel te kiezen dat bij je gezichtsvorm past, wat van vitaal belang is bij het creëren van een mooie algehele look. Vergeet niet dat kapsels zijn gekoppeld aan de outfit die je draagt. Onderzoek altijd verschillende kapsels, om het kapsel te vinden dat bij jou en bij jouw persoonlijkheid past.

Lees ook: enkele manieren voor een volledige lichaamstraining.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here