Waarom kiezen voor een plisségordijn?

0
4398
plisse gordijnen

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie dat de zon tegenhoudt en meubels en interieur tegen verkleuring beschermt, maar raamdecoratie is ook de ideale manier om pottenkijkers buiten te houden. Daarbij zorgt raamdecoratie ook voor veel sfeer in huis, iets wat soms nog weleens onderschat wordt. Een rolgordijn, ook wel plisségordijn genoemd, biedt veel mogelijkheden om je raam te decoreren en er tegelijkertijd optimaal gebruik van te kunnen maken. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van plissegordijnen voor je op een rijtje gezet.

  1. Gemakkelijk schoon te maken

Een rolgordijn in de keuken of in de kinderkamer? Waarom niet! Vouwgordijnen zijn ook uitermate geschikt als raamdecoratie in een slaapkamer, omdat je kunt kiezen voor een verduisterende stof. Daarbij zijn plisségordijnen ook zeer onderhoudsvriendelijk te noemen. De meeste plisségordijnen zijn namelijk gemaakt van een materiaal dat je gemakkelijk kunt afgeven. Je kunt hierdoor stof eenvoudig verwijderen met een vochtige doek.

  1. De plissé als decoratief element

Zoals reeds aangegeven hebben plisségordijnen het niet te onderschatten voordeel dat ze een geweldig decoratief element in jouw huis zijn. Als je grote ramen hebt, dan valt de raamdecoratie al snel op. Daarom moeten plisségordijnen, of andere type raamdecoratie, wel op de rest van de inrichting afgestemd worden. Daarbij kun je plisségordijnen uitstekend combineren met gordijnen.

  1. Eenvoudig te monteren

Hinderlijk moeten boren in het kozijn behoort tot het verleden! De meeste vouwgordijnen kunnen eenvoudig aan het raamkozijn worden geklemd. Zeker in huurappartementen is dit een belangrijk voordeel. Behalve de plissé zelf, heb je voor de montage geen ander gereedschap nodig. Kortom: in een mum van tijd monteer je het plisségordijn aan de binnenkant van het raam zonder te boren.

4. Bepaal zelf de gewenste lichtinval

Wie plisségordijnen koopt voor thuis, heeft deze meestal voor een heel specifiek doel nodig. En daar moeten plisségordijnen natuurlijk in de eerste plaats aan voldoen. Een groot voordeel van plisségordijnen is dat ze zeer eenvoudig te bedienen zijn, waardoor je de volledige controle hebt over de gewenste lichtinval (én privacy).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here