De uitstraling van je eethoek bepalen

0
41589
eethoek met ontbijt

Of je nou een eethoek in je woonkamer hebt staan, in je keuken of dat je een aparte ruimte hebt voor de maaltijden; je eethoek is belangrijk. We zitten hier meerdere keren per dag aan, alleen of met het hele gezin. We ontbijten er, eten ons avondeten aan de tafel en misschien werken we er ook wel aan. Wanneer we zo vaak op één plek zitten is het belangrijk dat de stoelen comfortabel genoeg zijn en dat de tafel groot genoeg is, maar ook moet de kleur ons aanspreken. Elke dag eten en werken aan een tafel die je niet mooi vindt, gaat je uiteindelijk tegenstaan.

Voor welke tafel moet je kiezen?

De juiste tafel voor je eethoek bepalen kan alleen als je weet met hoeveel mensen je dagelijks aan tafel zit. Ben je maar met zijn tweeën en eten jullie vaak op de bank, dan heb je een minder grote tafel nodig dan wanneer je met zijn zessen bent. Kijk dus vooral naar de behoeftes binnen het gezin. Zeker wanneer er dagelijks ook aan tafel gewerkt wordt kan het nodig zijn een grote tafel aan te schaffen zodat er voldoende ruimte is.

Kijk ook vooral naar de stijl die je in huis hebt. Een mooie grote, houten tafel met stalen poten staat wellicht heel mooi, maar als de rest van je interieur daar niets van heeft kan het een miskoop zijn. Je kan er uiteraard ook voor kiezen alle meubels uit dezelfde lijn aan te schaffen. Zo weet je zeker dat de meubels bij elkaar passen.

Gebruiken jullie de tafel niet vaak omdat jullie met zijn tweeën zijn, vaak op de bank eten of fulltime buiten de deur werken? Dan kun je de eettafel ook weglaten. Wel is het in dat geval aan te raden te kiezen voor een bartafel, zodat er wel plek is om aan te zitten mocht dat nodig zijn. Daarnaast staat zo’n tafel ook nog eens heel erg leuk.

De juiste stoelen voor je eethoek

Natuurlijk moeten er ook fijne eetkamerstoelen bij de tafel of bar staan, anders heb je ook niks aan de tafel. Kijk ook hierbij eerst weer naar de stijl van de ruimte, maar let ook op het comfort. Staat de eethoek in de woonkamer? Dan is het vaak een goede keuze de stoelen in dezelfde kleur te doen als de bank of fauteuil. Zo vormt het meer een geheel en oogt het niet slordig. Test de stoelen daarnaast ook altijd eerst uit, want de ene stoel zit minder lekker dan de ander. Als laatste dien je ook rekening te houden met de zithoogte, want dit kan per stoel maar ook per tafel anders zijn. Het zou immers zonde zijn als je de perfecte stoelen hebt gekocht, en je er thuis pas achter komt dat ze eigenlijk net te laag zijn voor de tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here