Jezelf op een positieve manier veranderen

0
1947
Joggen

Jezelf op een positieve manier veranderen is niet eenvoudig, maar moeilijk. Met andere woorden, de meesten van ons zijn zwak, overweldigd of zelfs angstig als het gaat om het aanbrengen van veranderingen. Weet echter wel dat een verandering in levensstijl perfect mogelijk is. Als je worstelt met het feit dat je levensstijl niet langer acceptabel is, dan ben je klaar voor veranderingen. Heb je al een keertje geprobeerd om een verandering door te voeren in je leven, maar is dit niet gelukt? Waarom ervaren mensen in het algemeen extreme moeilijkheden wanneer ze proberen om slechts één enkele gewoonte te veranderen en met welke veranderingen kan je dan het beste beginnen? Het zijn geen gemakkelijke vragen en het kan een enorme uitdaging zijn om je levensstijl te veranderen.

Discipline om je levensstijl te veranderen

Om jezelf te veranderen is dus veel discipline nodig, maar ook moet je weten hoe je ideale zelf er uit ziet en moet je jouw huidige zwakheden herkennen. Het is meestal een tijd waarin je goed naar de waarheid kijkt en wanneer je beseft dat het genoeg is geweest. In dit geval zal het gemakkelijker zijn om iets aan je levensstijl te veranderen. Als je het moeilijk vindt, kan je je altijd laten bijstaan door rolmodellen, mentoren of professionals. Zij zullen je helpen om het juiste pad op te gaan.

Geef tijd aan veranderingen

Iedereen heeft al wel eens een verandering ondergaan. Of deze verandering nu klein of groot was, elke keer was van belang. Studies tonen aan dat het veranderen van een gewoonte ongeveer 21 dagen duurt, dus drie weken. Toch bestaan er ook situaties die maanden of jaren nodig hebben om te veranderen, naarmate ze dieper in je onderbewustzijn worden ingebakken. Besef daarom dat je misschien meer tijd nodig hebt dan het gemiddelde van 3 weken. Het kan gemakkelijker of moeilijker zijn dan anderen en dan andere situaties, afhankelijk van de verandering of de gewoonte. Je moet er achter komen wat voor jou werkt. Als je een verschil wilt maken en andere en nieuwe gewoonten wilt ontwikkelen, begin dan eerst met te geloven dat je het kan.

Enkele tips bij het verbeteren van je levensstijl

Als je je levensstijl positief wilt veranderen, is het goed om hierbij rekening te houden met enkele tips. Het is bijvoorbeeld goed om voor jezelf een uitdaging te maken van bijvoorbeeld 30 of 90 dagen en je hierbij te richten op slechts één gewoonte die je wilt veranderen. Zet het op papier en voeg mogelijke obstakels toe, met oplossende strategieën die je kunnen helpen om ze te overwinnen. Maak ook een einddoel voor jezelf, door je uitkomst op te schrijven. Zet dit vervolgens ergens neer waar je het de hele dag kan zien.

Begin op een positieve manier om je verkeerde gewoontes te veranderen en accepteer elk klein succes. Elke keer dat je een aanpassing bereikt, kom je dichter bij je resultaat. Neem de tijd om de verandering te waarderen en blijf doorgaan naar je volgende doel. Deze nieuwe gewoontes zullen je leven veranderen. Het is goed om steeds weer nieuwe doelen te stellen. Duw en drijf jezelf om een ​​betere versie te worden van de persoon die je nu bent. Om jezelf op een positieve manier te veranderen en betere gewoontes te krijgen, moet je een levendig beeld hebben van je uiteindelijke doel en het vervolgens opsplitsen in kleinere doelen. Laat het dan een routine worden die ingebakken raakt in je persoonlijkheid en een natuurlijk onderdeel van je wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here