Welke stoelen koop jij voor je eetkamer?

0
9605
eetkamerstoelen

Een eetkamerstoel is een belangrijk onderdeel van je interieur en vormt samen met de eettafel het eetgedeelte. Om de perfecte eetkamerstoel te vinden, die precies is afgestemd op jouw behoeften, moet je met een aantal factoren rekening houden. Welke dat precies zijn, lees je hieronder. Lees snel verder!

Tip 1 – Stoelen in combinatie met de eettafel

Bij het kiezen van de eetkamerstoelen begin je meestal met de eettafel. Heb je deze al gekozen? Let dan vooral op de hoogte van de tafel en de dikte van het tafelblad. Het scheelt veel ruimte als de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden. Dit levert ook direct een optisch voordeel op. Let dus bij het kopen van eetkamerstoelen op de breedte en hoogte van de stoelen.

Tip 2 – De stijl van de eetkamerstoel

De belangrijkste factor bij het kiezen van eetkamerstoelen is de stijl en of deze past bij de rest van je interieur. Houd dus altijd rekening met je interieurstijl. Meubels in Scandinavisch design zijn absoluut trendy! De invloed van Scandinavische woontrends groeit gestaag. Een inrichting in deze stijl kenmerkt zich vaak door minimalisme, maar dit is geen must. Scandinavisch meubilair kan zeker kleur bevatten, maar wit blijft toch wel de basiskleur. Ook witgekleurde houten vloeren en witte muren zijn erg kenmerkend. In combinatie met veel licht lijkt de ruimte veel groter dan hij in werkelijkheid is. Houd hier rekening mee, vooral als je een klein appartement hebt. Andere stijlen? Overweeg eens om eetstoelen in industrieel design te integreren in je interieur, of misschien is een eetkamerstoel in moderne stijl wel wat je zoekt.

Tip 3 – Met of zonder armleuning?

Een eetkamerstoel is meestal verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Over deze beslissing moet je goed nadenken. Een eetkamerstoel met armleuning is automatisch iets hoger dan een stoel zonder armleuningen. Dit is vooral belangrijk als je de stoelen onder de eettafel wilt schuiven. Tip: Meet de hoogte vanaf de onderkant van het tafelblad tot aan de vloer, zodat je met zekerheid kunt bepalen of de door jou gewenste eetkamerstoel onder de tafel past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here