Om deze reden wil jij ook plisse gordijnen in huis!

0
1942
plisse gordijnen

Plissé gordijnen zijn van die gordijnen die eigenlijk wel in iedere woning en type interieur past. Dit komt omdat er enkele- en dupligordijnen zijn en je ze altijd op jouw ideale manier kunt oprollen. In dit artikel leggen we je uit wat voor soort plissé gordijnen er zijn en wat de voordelen ervan zijn. Laat je inspireren!

Top-down en top-down/bottom-up plissé gordijnen

Er zijn allerlei verschillende typen plisse gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan een top-down gordijn. Dit zijn gordijnen die net als een rolgordijn alleen omhoog gerold kunnen worden. Daarnaast bestaan er ook nog gordijnen die zowel van onder boven als van boven naar onder gerold kunnen worden, zoals een accordeon. Deze gordijnen noemen we top-down/bottom-up gordijnen. Dit zie je vaak in de stad bij benedenwoningen en is ideaal als je je privacy wilt behouden.

Enkele- en dupli plissé gordijnen

De naam verklapt het al: enkele plissé gordijnen bestaan uit één laag stof, terwijl dupli plissé gordijnen uit twee stoflagen bestaan. Enkele plissé gordijnen zijn om deze reden bijvoorbeeld zeer geschikt voor semi-transparante stoffen in de woonkamer, terwijl dupli plissé gordijnen geschikt zijn om te verduisteren en isoleren in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Dit zijn de voordelen van plissé gordijnen

  • Plisségordijnen zijn eenvoudig te bedienen en geven je eigenlijk volledige controle over de gewenste lichtinval en privacy in je woning.
  • Plisségordijnen zijn isolerend en zonwerend, waardoor het in de zomer binnen lekker koel blijft en in de winter de kou buiten blijft.
  • Plisségordijnen zijn er voor iedere woning en ieder type raam en/of voorkeur van lichtinval. Je kunt ze van lichtdoorlatend tot verduisterend laten maken. Ideaal voor iedereen.
  • Plisségordijnen zijn elegante raamdecoratie die, in tegenstelling tot hangende gordijnen, ook nog eens erg weinig ruimte innemen doordat ze in het kozijn gemonteerd worden en vlak tegen het raam aan zitten. Wil je liever toch ook hangende gordijnen? Dan kun je ze ook makkelijk allebei ophangen achter elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here