De beste manieren om goed te scheren

0
3752

Lichaamsonderdelen scheren is altijd een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de hele tijd koel en fris blijft. Het is ook een goede manier om voor jezelf te zorgen, zodat je niet hoeft te ruiken vanwege zweet. Je hoeft geen afspraken te maken zodat iemand jou kan komen scheren, want je kan het gemakkelijk zelf doen. Wel moet je ervoor zorgen dat je geen irritatie of bultjes krijgt door ingegroeide haartjes, scheerbrandwonden, of andere problemen.

Enkele tips om je goed te scheren

Zorg voor een goede hygiëne

Sommige mensen willen niet al hun haar afscheren, omdat ze bang zijn voor hun gezondheid. Dit is echter niet nodig, want er zijn helemaal geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Waarvoor je wel moet zorgen, is om het hygiënisch te doen. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld een scheermes moet gebruiken dat proper en nieuw is. Wees ook altijd voorzichtig tijdens het scheren, zodat je je niet snijdt, want dat is altijd pijnlijk. Sommige vrouwen houden van vormen tijdens het scheren. In dit geval kan je besluiten om een ​​stencil te gebruiken. Dit is een gemakkelijke taak, maar zorg er ook voor dat de stencil proper is. Neem bijvoorbeeld een ​​stencil met een symbool erop, zoals een hart. Dan ga je eromheen scheren, zodat je een deel van het haar achterlaat.

Je haar trimmen

Als je je haar wilt trimmen, betekent dit dat je nog een aantal millimeter laat staan. Zorg in dit geval altijd goed voor je lichaam, want als het verkeerd wordt behandeld, is de snit niet zo goed als je wilt. Mooi trimmen kan op de verschillende manieren worden bereikt. Ook bestaan er hiervoor speciale, elektrische trimmers.

Zorg ervoor dat je haar zacht is

Om te zorgen dat je haar zacht is, kan je eerst douchen. Als het haar zacht is, worden ook de follikels zachter en wordt het haar gemakkelijker om te scheren. Vergeet niet dat er hier een essentiële regel is. Als je een gebied wilt scheren, is het altijd goed om ervoor te zorgen dat je het eerst schoonmaakt. Dit helpt om je later te beschermen tegen huidirritaties, als gevolg van de blootgestelde huid.

Zorg ervoor dat je scrubt

De meeste mensen zullen je adviseren om de huid eerst te laten schuimen en het dan te scheren. Negeer dit en scrub je lichaam voor en na het scheren. Dit is belangrijk, omdat je haren allemaal in één richting worden uitgelijnd. Dit betekent dat je scheerbeurt gemakkelijker gaat worden. Scrubben verwijdert ook de dode en extra huid. Dat geeft je scheermes de kans om nog dichter bij de haarwortel te komen.

Bevochtig de huid met warm water en gel om erover te scheren

Je krijgt een rode, bobbelige huid en je maakt er een rotzooi van als je geen scheergel gebruikt. Zorg er ook voor dat je een transparante gel gebruikt, zodat je jouw scheergebied kan zien terwijl je scheert.

Scheertips

Scheer altijd in de richting van je haargroei. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je haar wordt geknipt en er geen scherpe punten achterblijven. Laat het scheerapparaat zijn werk doen en druk het niet naar beneden, je kan op die manier in de huid snijden. Spoel je scheermes ook regelmatig af om verstoppingen te voorkomen.

Lees ook: mogelijke make-up fouten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here