Populaire bezienswaardigheden en attracties in Singapore

0
1728

Singapore, een dynamische stad, is rijk aan kleur en contrast. Het bezit een mix van moderne kunst, buitengewone architectuur, een lekkere keuken en cultuur. De inwoners van Singapore zijn afstammelingen van immigranten uit China, Maleisië, Sri Lanka en India. Al deze inwoners hebben de identiteit van Singaporezen verworven. Singapore heeft leuke festivals en heeft gewoontes uit een moderne en traditionele mix.

Waar het oosten en het westen samenkomen

Singapore is het toonbeeld van een fusie van het oosten en het westen, van serene tuinen tot strakke wolkenkrabbers en van exotische etnische enclaves tot een efficiënt zakencentrum. Het wordt gerekend als één van de beste vakantiebestemmingen ter wereld, met vriendelijke en gastvrije mensen, alsook moderne infrastructuren. Het hebben van een paspoort en een visum zijn een must voor buitenlanders die Singapore bezoeken, of dit nu voor toeristen is of voor een zakelijk doel.

Bezienswaardigheden in Singapore

Enkele populaire bezienswaardigheden in Singapore worden hieronder vermeld.

Jurong Birdpark

Het Jurong Birdpark is het grootste vogelpark van Zuidoost-Azië. Het is de thuishaven van meer dan 8000 vogels en van ongeveer 600 vogelsoorten uit verschillende delen van de wereld. Het bevat ’s werelds grootste verzameling van Zuid-Amerikaanse toekans en Zuidoost-Aziatische neushoornvogels, alsook ’s werelds tweede grootste pinguïn tentoonstelling. Dagelijks worden er roofvogelshows en andere vogelshows georganiseerd. Je kan er ook deelnemen aan ontbijt met vogels en aan de pinguïn voedertijd.

Night Safari

De Night Safari is één van de bekende attracties van Singapore, waarbij je een neushoorn kan zien, of het gehuil van een pak gestreepte hyena’s kan horen. Deze dierentuin is enkel ’s avonds geopend. Het is een habitat voor ongeveer 1200 dieren met meer dan 100 exotische diersoorten. Het is een wild avontuur voor de toerist om deze zoo te verkennen.

Het nationaal museum van Singapore

Het nationaal museum van Singapore is één van de architecturale pareltjes van de stad. Het bezit twee niveaus die de Griekse klassieke architectuur vertegenwoordigen, alsook de reconstructie van historische scènes en evenementen die de ontwikkeling van Singapore van slaperig vissersdorpje tot de huidige metropool weergeven. Een andere tentoonstelling toont de wereld van de Chinese families met een uitgebreide verfijning en inrichting. Een van de andere beroemde attracties is de galerij voor kinderen, die het culturele erfgoed en de podiumkunsten van Singapore manifesteert. Daarnaast biedt Singapore nog een aantal andere leuke musea om de toeristen te vermaken.

Zoölogische tuinen van Singapore

De dierentuin van Singapore is een toevluchtsoord voor zowel bezoekers als dieren. Er zijn meer dan 2000 dieren aanwezig in aangelegde omheiningen, waardoor kooien niet nodig zijn. Enkele voorbeelden van de speciale attracties die erin zijn opgenomen, zijn de interactie van kinderen met dieren, de uitstekende speeltuinen, de pinguïngalerij, de miniatuur spoorweg en nog vele andere mogelijkheden.

Een vakantie of trip naar Singapore

Naast bovenstaande voorbeelden, zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te vinden in Singapore, die heel wat toeristen naar zich toe trekken. Boek je hotel van tevoren en geniet ten volle van de reis. Op internet zijn er heel wat uitstekende reisbureaus te vinden, waar je een vakantie naar Singapore kan boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here