Bezienswaardigheden in de stad Milaan

0
1859
Milaan

Milaan, een zeer belangrijke en populaire stad in Noord-Italië, leed in de Tweede Wereldoorlog jammer genoeg aan extreme bombardementen. Hierdoor werd het grootste deel van de stad vernietigd. De stad herwon de gevolgen van deze bombardementen, toen ze werd herbouwd als een stijlvolle stad en ze ontstond als een metropool. Ongeacht het bombardement die een deel van de stad vernielde, bezit het nog steeds enkele verbluffende architecturale schatten. Veel van de attracties en standbeelden zijn gebouwd in een gotische stijl en zijn prachtig om te bekijken. Enkele voorbeelden van dergelijke attracties zijn de kathedraal van Milaan, de Santa Maria delle Grazie kerk, het gebied rond Porta Ticinese, enzovoort. Als je gaat reizen naar Milaan, zal je zeker enkele van deze mooie wonderen tegenkomen.

De plattegrond van Milaan

De stad Milaan bevindt zich rond een historische kern, met een belangrijk punt vanaf de kathedraal. Zijn as strekt zich ver uit en verspreidt zich door de moderne buitenwijken naar de ringweg. Het moderne openbare centrum wordt gedomineerd door wolkenkrabbers. Veel mode- en handelsbeurzen vinden plaats in het Fiera district. Hoewel Milaan wel eens besproken wordt als de hoofdstad van de financiële markt en van de auto industrie van Italië, wordt het ook gedomineerd door de modehuizen, die heel wat reclamebureaus en media naar de stad hebben getrokken. Het is de marktplaats voor Italiaanse supermodellen en andere modellen ter wereld, voor mode liefhebbers en internationale paparazzi. De stad bewaart zorgvuldig haar drama, flair en creativiteit.

Bezienswaardigheden en attracties in Milaan

Milaan beschikt over heel wat toeristische attracties en leuke bezienswaardigheden, waarvan sommigen hieronder zijn vermeld.

De Kathedraal van Milaan

De Kathedraal van Milaan is ’s werelds grootste gotische kathedraal. Ze is gelegen op de Piazza del Duomo en heeft heeft een hoogte van 108 meter. Je kan er best naartoe gaan in de zon, wanneer het interieur er wordt verlicht door het kleurrijke mozaïek van de gebrandschilderde ramen. Het toont de schatten uit de kathedraal, alsook de collectie Italiaanse futuristische kunst.

Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele is een prachtig gebouw met vier verdiepingen. Het gebouw is gekend als overdekte winkelstraat of passage. De start van de bouw begon in het jaar 1864. Het is een modieuze plek geworden om rond te hangen en te genieten van het bezoeken van leuke winkels, waaronder de winkels van Prada, Louis Vuitton, Gucci en Massimo Dutti. Ook kan je er iets lekkers eten in de McDonald’s

Theatergebouw Teatro alla Scala

Dit theatergebouw wordt ook gewoon La Scala genoemd. Het is een wereldberoemd operahuis dat rust op de plaats van de gesloopte Santa Maria alla Scala kerk. Het biedt een schat aan aandenkens uit het operahuis, gewijd aan componisten en artiesten van het land. Het omvat informatie over componist Puccini, componist Rossini en dirigent Toscanini. Er zijn zalen aanwezig met memorabilia. Het theater beschikt over zo’n 2.800 plaatsen.

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci is een museumgalerij waarin zich een verzameling bevindt van Leonardo da Vinci’s ingenieuze ontwerpen, van oorlogsmachines tot architectonische visies. Het museum richt zich als eerbetoon op het houden van de geschiedenis van de wetenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here