Golf wordt als sport steeds populairder

0
2160
Golf

Golf is al enkele jaren zeer populair en jaar na jaar blijft deze populariteit groeien. Daarom geven we jou wat meer informatie over golf in dit artikel.

Verschillende soorten golfballen

Als je een sportwinkel bezoekt, vind je er verschillende soorten van golfballen. In theorie bestaan er drie basistypen golfballen. Als amateur kan je eenvoudig een golfmerk observeren en vervolgens analyseren hoe een golfer ze kan gebruiken om zijn of haar totale score te verbeteren.

Drie- of vierdelige golfballen

Professionele golfers die golf spelen met een grote swing, bereiken een bepaalde snelheid waarbij ze 4 delige ballen nodig hebben die voldoen aan de eisen van de golfer met een speciaal tweedelig ontwerp. De tweedelige kern is omgeven door een kuiltje en een dunne laag van urethaan.

Hybride stuk golfballen

Deze golfballen hebben een stevige kern. De tweedelige samenstelling wordt omgeven door een urethaan rubber omhulsel. Deze ballen bevatten de gecombineerde kenmerken van een tweedelig model, met spincontrole en prestaties van een driedelige bal.

Tweedelige golfballen

Dit is de marktmeerderheid onder alle grote fabrikanten. Het heeft een stevige, grote rubberen kern omgeven door een urethane buitenkant. Door de grootte van de kern te veranderen, kunnen golfers de prestaties van de afgewerkte bal, de zachtheid van de buitenkant en de compressie van de kern veranderen. Tweedelige ballen zijn meestal de afstandsballen of de spelverbeteringsballen. Wanneer ze geslagen worden door het slagvlak, biedt de grote kern veel snelheid. Deze ballen draaien doorgaans lager, wat betekent dat de haakspin of het ongewenste plakje niet zo uitgesproken zou zijn en de bal rechter zou vliegen. De lagere 3 delige balcompressiemodellen presteren goed voor vrouwen, mannen en kinderen met lagere zwaaisnelheden.

Een golfclub correct vastnemen

Op het gebied van golf speelt de juiste grip een belangrijke rol, omdat het drie substantiële voordelen biedt aan golfers. Ten eerste regelt het de gezichtspositie bij de impact en biedt het jou een betere kans om solide, rechte slagen te maken. Ten tweede, als je je handen correct op de club legt, kan je een krachtige golfer worden. De grip is je enige fysieke verbinding met de club. Een correcte plaatsing van de handen kan je helpen om de polsen correct te scharnieren tijdens het zwaaien en het scharnier is een essentiële energiebron. Tijdens je swing, moet je je ogen de hele tijd op de bal richten. Als je jouw handen correct op de club plaatst, moet je een betere positie hebben om vanuit de club te slaan na het optimaliseren van controle en kracht.

De perfectie van de grip

Houd de stick nu voor je lichaam, op ongeveer een meter in de lucht. Zorg ervoor dat je nu een vierkant bekomt. Plaats vervolgens met behulp van je linkervingers de club onder een hoek. De club moet de basis van de pink raken en zich boven het eerste gewricht van de wijsvinger bevinden. Plaats het linkerdeel van de duim in de richting van het achterste deel van de schacht.

De rechterhand toevoegen aan de grip

Plaats de rechterhand op de knuppel en plaats het handvat zo dat het de stippen raakt. Bedek je duim met de rechterpalmlijn en zorg ervoor dat de V gevormd door de wijsvinger en de rechterduim parallel is aan de linkerhand V. Bij het slaan van de bal moeten de handen als één geheel functioneren. Gebruik een lichte gripdruk om de bal verder te raken. Een druk van 3 of 4 wordt aanbevolen. Na verloop van tijd leer je de kunst van het perfect grijpen van de club. Een stevige grip speelt een cruciale rol bij het behalen van een goede score.

Lees ook: klimmen als gezonde sport tijdens je vrije tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here