Schuifdeuren vervangen door openslaande deuren

0
1723
Schuifdeur

Typisch leidend naar de patio of de achtertuin, laten schuifdeuren of openslaande deuren veel zonlicht binnen terwijl je een privé-uitzicht en toegang tot het buitenleven hebt. Als je in een huis gaat wonen, kunnen deze deuren natuurlijk overal in het huis aanwezig zijn. Glazen schuifdeuren zijn eenvoudig ontworpen en vervullen de basisfuncties, maar ze kunnen wel eens worden beschouwd als verouderd en alledaags. Deze veranderen naar openslaande deuren, laat de deur zich volledig naar buiten openen en voegt charme en elegantie toe aan een ruimte.

Stappen om je schuifdeuren te vervangen

Volg onderstaande stappen om je schuifdeuren te vervangen door openslaande deuren.

Meet je oude deuren op en koop nieuwe deuren

Het is een goed idee om je nieuwe deuren aan te schaffen voordat je met enig werk begint om je bestaande deuren te verwijderen, aangezien je misschien een paar weken of langer moet wachten voordat ze arriveren. Om de juiste maat voor de vervangende deuren te kopen, moet je de hoogte en de breedte van je bestaande schuifdeuren meten. Vaak zijn ze gewoon geplaatst in standaardafmetingen. Als je jouw afmetingen naar een gerenommeerde winkel of bouwmarkt brengt, moeten ze de juiste maat kunnen bestellen voor een set nieuwe deuren. Bij twijfel kan je de bekleding van buitenaf verwijderen om de afmetingen voor de ruwe deuropening te verkrijgen, zonder de oude deur te verwijderen.

De oude schuifdeuren losmaken

Van zodra jouw nieuwe deuren zijn aangekomen, kan je aan de slag gaan en je deuren vervangen. Maak de bestaande bekleding en het lijstwerk voorzichtig los met een hamer. Het spoor en de rest van de schuifdeur worden zichtbaar. Schroef de spijkers die de deurpanelen op hun plaats houden los. Trek het vaste paneel vervolgens weg van het schuifspoor en verwijder het, gevolgd door het schuifpaneel.

Verwijder de rest van de schuifdeur

Schroef alle spijkers los die alles op hun plaats houden. Het toestel kan gemakkelijk los komen. De zijkanten hebben meestal meer werk nodig om ze te verwijderen. Ook moet je goed opletten dat je de muur rond het deurkozijn niet beschadigt. Begin onderaan en wees altijd voorzichtig om beschadigingen te voorkomen.

Plaats de nieuwe deuren in de opening

Verwijder geen clips of riemen die je nieuwe deuren op één lijn houden en sluiten. Centreer de deureenheid in de opening en plaats deze op zijn plaats. Beoordeel met behulp van een waterpas of de deur gelijkmatig en loodrecht is. Mogelijk moet je een vriend vragen om je te helpen de deur op zijn plaats te houden. Begin de deur te plaatsen langs de boven- en de onderhoeken. Doe dit vervolgens achter de scharnieren en zorg ervoor dat je altijd goed controleert op vlakheid.

Je nieuwe deuren vastzetten

Bevestig het frame van de unit aan de opening met verschillende spijkers voor elke stijl. Zet de deuren vast aan de scharnieren en verwijder de clips of de riemen die aan de deuren zijn bevestigd. Test vervolgens hun zwaaiende beweging. Vul de open plekken tussen de stijl en het frame op met isolatie. Installeer nadien de binnenbekleding en de buitenlijst en breng materiaal aan langs de buitenkant om tocht af te sluiten. Voltooi de vervanging van je deur ook altijd door de afwerkingsinstructies van de fabrikant te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here