Integraal ketenbeheer voor een betere samenwerking

0
1610

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het beheren van een integraal ketenbeheer veel meer dan dit op het eerste gezicht lijkt. In feite is dit een deel van een bedrijf dat een uiterst nauwkeurige planning vereist en degenen die bij het proces betrokken zijn, moeten zich bijna volledig op de efficiëntie ervan concentreren. Onthoud dat wanneer we het hebben over integraal ketenbeheer, of ook wel supply chain management genoemd, we niet alleen verwijzen naar één specifieke operatie. Vanwege alle ingewikkelde aspecten vereist het proces een grondige planning van begin tot eind.

Een goed verloop van het productieproces

Wie is er allemaal betrokken bij een integraal ketenbeheer? Dit is een beetje afhankelijk van de business waarin het bedrijf zich bevindt. Over het algemeen begint het allemaal met het inkopen van materialen voordat het naar de fabrieksarbeiders gaat. Productiemanagers en begeleiders spelen hierin ook een belangrijke rol, omdat zij de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Dan zijn er de leveranciers die op hun beurt de goederen doorgeven aan een distributiecentrum. Het distributiecentrum verkoopt de goederen vervolgens aan de detailhandelaar en de detailhandelaar verkoopt de goederen vervolgens aan hun klanten. Zoals we kunnen zien, zijn er een groot aantal mensen betrokken bij deze leveringsketen voordat de goederen aan de klanten worden verkocht. Met zoveel verschillende mensen die erbij betrokken zijn, kan er van alles misgaan en kan dit het hele proces verstoren. Als dit gebeurt, heb je onvermijdelijk ontevreden klanten en dat is helaas slecht nieuws voor elk bedrijf.

Belangrijke kwesties aanpakken

Een integraal ketenbeheer moet ervoor zorgen dat er een hoge mate van samenwerking tussen alle partijen is in het bedrijf. Degenen die verantwoordelijk zijn voor dit aspect van het bedrijf, moeten zich ook op verschillende andere gebieden concentreren. Ze moeten bijvoorbeeld rekening houden met de locatie van het bedrijf in relatie tot vraag en aanbod. Ook moeten ze andere belangrijke kwesties aanpakken, zoals de locatie en de mogelijkheden van de relevante productiefaciliteiten en de verschillende distributiecentra.

De levering van goederen

De levering van goederen is ook een uiterst belangrijke schakel in integraal ketenbeheer, vooral als een bedrijf de goederen internationaal verzendt. Het verzenden van de goederen naar alle uithoeken van de wereld vereist immers een uitgebreide planning en een uitstekend beheer om ervoor te zorgen dat de goederen niet onnodig worden vertraagd, simpelweg omdat bepaalde procedures niet worden gevolgd. Ongeacht het soort transport dat wordt gebruikt, of het nu lucht, zee of land is, elk heeft zijn eigen unieke vereisten en natuurlijk moeten bedrijven binnen de wet werken, niet alleen in hun eigen land, maar ook in de landen waarnaar ze verzenden.

De voorraad

De voorraad is een andere cruciale schakel in het integrale ketenbeheer. Het niet bijhouden van een voorraad zal vrijwel zeker leiden tot een verstoring in het bedrijf, terwijl het hebben van te veel voorraad kan leiden tot fenomenale verliezen. Daarom is het voor het management van vitaal belang om ervoor te zorgen dat er een consistente beschikbaarheid van materialen is, of het nu van één leverancier is of van meerdere leveranciers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here