Geld besparen op transportkosten in je bedrijf

0
1779

De transportkosten van een bedrijf kunnen één van de grootste kosten zijn die een bedrijf heeft, maar veel bedrijven slagen er niet in om het geld dat ze aan transport uitgeven te verlagen, omdat ze niet geloven dat er aanpassingen kunnen worden doorgevoerd die de kosten verlagen.

Tips om de kosten te verlagen

Hoewel het voor het ene bedrijf moeilijker is dan voor het andere zijn er, ongeacht de omvang van het bedrijf of in welke branche het bedrijf actief is, tips mogelijk die gevolgd kunnen worden om geld te besparen op transportgerelateerde kosten.

Een autoleasing

Bekijk de leasing van bedrijfswagens. Als je op dit moment meerdere werknemers een bedrijfswagen aanbiedt en je dit niet doet met een leasecontract voor bedrijfswagens, moet je dit onmiddellijk verder bekijken. De meest voor de hand liggende besparing bij autoleasing is dat er een BTW verlaging kan zijn, mits de auto uitsluitend wordt gebruikt voor werkgerelateerde doeleinden. Dit kan ook een deel zijn van een BTW verlaging. Bovendien is het voor een bedrijf meestal veel goedkoper om een ​​auto te leasen dan om deze te kopen, aangezien de maandelijkse betalingen veel lager liggen.

Een salarisverlaging

Door de verlaging van de bedrijfsautobelasting voor voertuigen met een lage uitstoot is een salarisofferte een zeer aantrekkelijk alternatief geworden voor werkgevers en werknemers. In wezen wordt de auto gefinancierd door de werknemer die een salarisverlaging neemt en de bedrijfsautobelasting betaalt. De bedragen worden afgetrokken van het brutoloon van de werknemer. Deze manier stelt bedrijfswagens ter beschikking voor personeel die geen of weinig zakelijke kilometers rijden en normaal gesproken niet in aanmerking komen om ze tegen lage prijzen te ontvangen.

De ecologische voetafdruk verkleinen

Stimuleer om milieuvriendelijker te zijn. Dit is iets dat de laatste jaren steeds populairder wordt, omdat mensen proberen om niet alleen hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook hun zakelijke transportkosten willen verlagen. Een mogelijkheid hierbij is dat meerdere collega’s dezelfde bedrijfswagen gebruiken. Er is in dit geval dus een gemeenschapsvoertuig dat wordt gedeeld door collega’s die de auto gebruiken voor het werk. Dit vereist het nauwlettend beheer van het voertuig door iemand en het moet ook de juiste verzekering hebben. De tweede reden is dat mensen worden aangemoedigd om te carpoolen. Waar werknemers in hetzelfde gebied wonen, delen ze dezelfde auto om naar het werk te gaan. Hiervoor is een goede communicatie nodig om dit te laten werken, alsook duidelijke regels om eventuele misverstanden te voorkomen.

Het beleid aanpassen

Vervolgens kan je proberen om het brandstofverbruik te verminderen. Als je verantwoordelijk bent voor het laag houden van de kosten en je momenteel een beleid hebt waarin je jouw personeel toestaat om kilometers die gemaakt zijn voor zakelijke doeleinden in te brengen, is het beperken of verwijderen van dit beleid één van de snelste manieren om de transportkosten van je bedrijf te verlagen. Het is in dit geval niet waarschijnlijk dat je een populair persoon zal zijn binnen het bedrijf, want je zal ongetwijfeld enkele klachten van het personeel ontvangen, maar de kans is groot dat je verrast zal zijn hoeveel mensen een bedrijf in financiële moeilijkheden willen helpen, zodat ze hun baan kunnen behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here