Grote kamers met spectaculaire kroonluchters

0
1580
Kroonluchters

Als je veel stijl, gratie en elegantie aan een kamer wilt toevoegen, kan een prachtige kroonluchter de perfecte verlichtingsoptie zijn. Hoewel sommige mensen formele eetkamers of elegante foyers automatisch associëren met kroonluchters, kunnen ze door het hele huis worden gebruikt op veel verschillende manieren. Als je een echte grote kamer wilt creëren, is het moeilijk om verkeerd te gaan met een kroonluchter.

Decoratietips bij het gebruik van een kroonluchter

Hier volgen enkele decoratietips die je kan gebruiken als je een vleugje grandeur aan je huis wilt toevoegen door een kroonluchter op te hangen.

De juiste grootte en schaal

Bij het kiezen van een kroonluchter zijn de maat en de schaal erg belangrijk. Als je ooit een te grote kroonluchter in een kleine ruimte hebt gezien, weet je hoe onhandig het eruit ziet. Je moet echter ook voorkomen dat je een te kleine kroonluchter ophangt, omdat deze gewoon verdwaalt in de kamer. Het is ook belangrijk om een ​​kroonluchter op de juiste hoogte te hangen. Als deze te laag wordt gehangen, kan iemand er zijn hoofd tegenaan stoten. Als deze integendeel te hoog wordt opgehangen, zal het licht dat de kroonluchter produceert de kamer niet effectief verlichten.

Grote kroonluchters voor spectaculaire portieken

De foyer of de hal is altijd een klassiek gebied geweest om een ​​mooie kroonluchter op te hangen. Bezoekers zullen bij je thuis hun eerste indrukken verzamelen op basis van de stijl van de hal. Door grootse accenten aan dit gebied toe te voegen, zal je hele huis er net wat stijlvoller uitzien. Hoewel een kristallen kroonluchter vaak wordt beschouwd als de ultieme verlichtingsoplossing voor de hal, zijn er ook veel verschillende stijlen waaruit je kan kiezen. Als je huis bijvoorbeeld is ingericht in een strakke en eigentijdse stijl, kan een traditionele kristallen kroonluchter misstaan. Kies in plaats daarvan een kroonluchter met moderne accenten, zoals een asymmetrisch ontwerp of geometrische hangende vormen. Als je huis is ingericht in een rustieke stijl, kan een prachtig ontworpen kroonluchter van smeedijzer, koper of tin de perfecte tint toevoegen aan de ruimte.

Een kroonluchter in de eetkamer

Als je een grote eetkamer hebt, is de kans groot dat je er een prachtige kroonluchter boven de tafel kan hangen. Wanneer je echt een elegante uitstraling wilt geven aan je eetkamer, kan een kroonluchter de perfecte keuze zijn. Als je momenteel een hanglamp boven de tafel hangt, kan het vervangen van een kroonluchter de stijl van de kamer echt een tandje hoger zetten. Om nog meer verlichtingsmogelijkheden in de eetkamer te bieden, installeer je best een dimschakelaar, zodat je het lichtniveau van de kroonluchter kan aanpassen. Dit kan een perfecte manier zijn om een ​​intieme of ontspannen sfeer aan de kamer toe te voegen.

Kroonluchters in de slaapkamer of de badkamer

Een kroonluchter ophangen in de slaapkamer of de badkamer is momenteel een van de populairste decoratietrends. Stel je je eens voor hoe elegant je badkamer eruit zou zien wanneer deze wordt verlicht door een prachtige kroonluchter. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​eenvoudige badkamer om te toveren tot een elegante en ontspannende ruimte. In de hoofdslaapkamer kan een kroonluchter de perfecte romantische toets toevoegen. Je kan echter ook een leuke en grillige kroonluchter ophangen in de logeerkamer, een kinderkamer of zelfs de babykamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here