Een autolening in geval van slechte kredietwaardigheid

0
1729
Autolening

Als je een slechte kredietwaardigheid hebt, is het mogelijk dat je geen lening krijgt. Gelijk welke lening je gaat aanvragen bij de bank of bij een andere financiële organisatie, ze zullen je geen lening toestaan, of het nu om een hypothecaire lening gaat, een autolening, een persoonlijke lening of nog een andere lening, je kan mogelijk overal afgewezen worden. In dit geval heb je een oplossing nodig als je enkel een auto kan kopen via een lening.

Een oplossing voor autofinanciering die noodzakelijk is

Een oplossing voor een autofinanciering die echt nodig is, is het vinden van een derde die een lening neemt voor jou. Dit kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn, een echtgenoot, of een goede vriend. Niet iedereen is bereid om een lening te ondertekenen voor iemand anders. Je moet in dat geval een onderling akkoord zien te vinden, om de lening aan die persoon terug te betalen. Als deze terugbetaling of de afspraken die hier rond gemaakt zijn niet correct verlopen, kan dit de relatie tussen jullie schaden. Als ze wel akkoord gaat met het ondertekenen van een autolening die voor jou is bedoeld, moeten zij natuurlijk wel een goede kredietwaardigheid hebben.

Steun bij de aankoop van een auto via familie of vrienden

Op deze manier krijg je steun van familie of vrienden bij de aankoop van de auto. Deze persoon ondertekent de kredietaanvraag voor jouw lening en stort jou het geld door dat je nodig hebt. Het is goed om onderling met deze persoon ook een contract op te stellen, zodat er in de toekomst geen misverstanden zijn en er ook altijd nog een bewijs is van de onderlinge overeenkomst. Deze persoon gaat met jou een akkoord aan en is, via het ondertekenen van de autolening, verantwoordelijk voor de terugbetaling van de lening op het voertuig dat jij koopt. Hierbij zie je natuurlijk meteen dat goede afspraken hoogst noodzakelijk zijn. Echter is het beter om dergelijke situaties als deze te vermijden, maar indien het niet anders kan, kan je deze oplossing uiteraard aangaan als beide partijen akkoord zijn.

De kredietscore van de persoon

Je moet begrijpen dat dit een groot probleem kan zijn voor de persoon die voor jou de lening aangaat, omdat hij zijn kredietscore voor jou op het spel zet. Het is belangrijk voor jou om te beseffen dat, als je jouw betalingen niet correct uitvoert, je de andere persoon in gevaar kan brengen. Als je jou in de positie bevindt waarin je iemand moet vragen om voor jou te tekenen, wees dan zeer gewetensvol over wat je van hen vraagt. Sommige mensen zijn gewoon niet bereid om het risico te nemen, dus wees in dat geval niet beledigd als ze nee zeggen.

Geld lenen bij vrienden of familie

Een andere mogelijkheid, is dat je geld gaat lenen rechtstreeks bij familie of vrienden. Als je mensen kent die het financieel goed hebben en je met hun een goede band hebt, zijn zij misschien bereid om je geld te lenen. Zorg ook in dit geval altijd dat alles goed op papier staat en beide partijen het document ondertekenen.

Lees ook: geld besparen op de transportkosten van je bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here