Online een kredietkaart aanvragen

0
1899

Sinds de komst van het internet, heeft de kredietkaart industrie een serieuze boost gekregen. In de beginjaren van het internet was dit een kleine boost, maar tegenwoordig zijn de meeste mensen gewoon om alles via internet te regelen. Een voorbeeld daarvan is het aanvragen van een kredietkaart. Je hoeft enkel de aanvraag te doen voor het verkrijgen van een kredietkaart en als dit goedgekeurd is, ontvang je de kaart in je brievenbus.

Soorten kredietkaarten

Bij kredietkaarten heb je verschillende soorten van betaalkaarten.

Standaard kredietkaart met terugbetaling achteraf

De meest voorkomende kredietkaart is diegene waarmee je betalingen uitvoert en waarvan je de betalingen achteraf terugbetaald. Je betaalt in dat geval via een soort van lening met je kredietkaart, omdat het geld voorgeschoten wordt via de financiële instelling waar je de kaart hebt genomen. Bekijk altijd goed de rente die je bij deze kaarten moet betalen. Soms zijn er aanbieden beschikbaar waarbij je geen rente moet betalen. Deze zijn uiteraard interessant, maar kijk in dit geval zeker ook eens naar de vaste kosten van de kaart!

Prepaid kredietkaart

Een andere vorm van een kredietkaart, is de prepaid kredietkaart. Deze werkt in de omgekeerde richting als de standaard kredietkaart. Dit betekent dat je geld moet opladen op de kaart en dat je dan pas betalingen kan doen met de kaart. Je kan dus enkel aankopen doen voor het bedrag dat op je kaart staat.

Kredietkaarten vergelijken bij de verschillende financiële instellingen

Meestal zijn er kosten verbonden aan het gebruik van een kredietkaart. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Het gebruik van een kredietkaart is echter zo handig, dat de meeste mensen de kosten ervan graag willen betalen. Echter is de concurrentie op gebied van kredietkaarten zo groot geworden, dat er heel wat aanbieders zijn van dit type kaart. Denk bijvoorbeeld maar aan alle banken, maar ook aan andere financiële organisaties en leningbedrijven. Omdat er zoveel verschillende aanbieders zijn, doe je er goed aan om de kredietkaarten met elkaar vergelijken. Je moet in dat geval zaken vergelijken zoals: de vaste kosten, de kosten per betaling, de kosten om geld af te halen, jaarlijkse kosten, de mogelijkheden van de kaart, enzovoort. Bij de mogelijkheden van de kaart moet je denken aan zaken zoals geld afhalen in het binnenland en het buitenland, plaatsen waar je kan betalen met de kaart, enzovoort. Het ene bedrijf biedt bepaalde voorwaarden en voordelen aan, maar het andere bedrijf ook. Gezien de grote concurrentie, willen deze bedrijven een bepaalde voorsprong halen op hun concurrenten.

Kleine lettertjes lezen

Als je online een kredietkaart aanvraagt, moet je hier altijd goed de informatie lezen en nagaan. Vergeet hierbij ook zeker de kleine lettertjes niet. Wel is het gemakkelijk om een aanvraag te doen via internet. Je moet gewoon enkele gegevens invullen en vervolgens deze gegevens doorsturen. Na een korte periode van wachten, ontvang je een antwoord of je aanvraag al dan niet is goedgekeurd. Sommige bedrijven beschikken over moderne technologieën en software, dat ze na enkele minuten al kunnen meedelen of je aanvraag al dan niet is goedgekeurd. Bij prepaid kredietkaarten gebeurt vaak geen controle en kan je dus altijd een kaart ontvangen, maar bij gewone kredietkaarten gaat meestal een controle vooraf die onder andere je kredietwaardigheid controleert.

Lees ook: een autolening in geval van slechte kredietwaardigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here