Manieren voor een betere levensstijl en gezondheid

0
1602
Lifestyle

Als definitie van een levensstijl kunnen we zeggen dat dit een manier van leven is. Het is de levensstijl die de attitudes en de waarden van een persoon of groep weerspiegelt. Veel mensen gaan door het leven op de manier die ze gewend zijn, omdat ze deze levensstijl vanaf hun geboorte hebben gekend en gewoon zijn. Onze familie, vrienden, werk en media vormen allemaal samen de levensstijl waarin we leven. Sommigen nemen nooit de kans om een andere levensstijl te creëren. Ze ontwikkelen en behouden hun gewoonten tot de dood.

Durf je levensstijl aan te passen

We zijn over het algemeen niet gewoon om een ongezonde of ongunstige levensstijl te veranderen naar een gezonde manier van leven. Er bestaan echter veel manieren om de gewoontes te doorbreken en een beter leven te leiden, want laten we toegeven dat we allemaal beter kunnen zijn dan we nu zijn. Velen van ons zijn wanhopig op zoek naar een verandering van levensstijl, vooral naar een gezondere levensstijl waarin we bijvoorbeeld gaan fitnessen of gezonder gaan eten.

View this post on Instagram

VRIJHEID – Denk altijd in mogelijkheden en kansen. Ik had weer even zo'n moment waarin ik me extra besefte hoe vrij mn bestaan is. Dat ik mn eigen tijden kan indelen en alleen maar doe en kan doen wat ik leuk vind! En jeetje, dat heeft echt wel even geduurd.. Waar ik vroeger collega's hoorde zeggen: "maar wat als ik mn contract loslaat of wat als ik er niet genoeg mee ga verdienen of wat als.." enz enz.. Ik heb altijd mogelijkheden gezien. Toen ik nog voor de klas stond gaf ik in de 'slechte tijd' mn contract op. Iedereen verklaarde me voor gek. Ik jumpte van de ene baan in de andere, deed tig opleidingen tegelijk en er zijn echt onzekere tijden geweest. Geen idee had waar het naar toe ging. Ook momenten van paniek waarin ik dacht, shit wat heb ik gedaan. Maar altijd weer het geloof en streven naar wat ik wilde. Ook wanneer anderen me vertelde dat ik niet realistisch was of me gewoon neer moest leggen bij hoe dingen soms zijn. Ik wil alleen maar meegeven: doe dat asjeblieft niet. Geloof in het onmogelijke en ga dat gewoon achterna. En vaak zijn de dingen waar we ons aan vast houden alleen maar schijnzekerheden want helemaal niks is zeker. Rust vinden in het niet-weten gaf en geeft mij altijd vertrouwen. Ik verlangde naar een baan die ik leuk vond, werken voor mezelf, kennis overdragen, vrijheid, tijd overhouden voor leuke dingen, en vooral geen baan met elke dag dezelfde tijden en heel vroeg opstaan (wat een drama tijden waren dat, niks voor mij ;-)) En nu zijn er die momenten dat ik me besef dat dat er nu allemaal is. Mega mega dankbaar. Wat een vrijheid. Zelf gecreëerd. En voor iedereen weggelegd. In welke situatie je ook zit of waar je ook vandaan komt. Als er momenten zijn dat angst de overhand neemt, blijf altijd geloven. Denk niet in wat niet? Maar wat allemaal wel? Blijf de mogelijkheden zien. Houd je blik en visie breed. Je hoeft niet meteen DAAR te zijn, maar met kleine stapjes, geduld en vertrouwen komen die dingen vanzelf. En kom je ook steeds dichterbij hetgeen wat je wilt. En besef je je op een moment dat het dus allemaal mogelijk is. 🔥💛 #vrijheid #geloven #mogelijkheden #levensstijl #amberhanningtrainingenlifestyle #vitaliteit #bodyandmind

A post shared by Amber Hanning (@amberhanning) on

Verbeter je geest

Het belang van een verbeterde en open geest kan niet genoeg worden benadrukt. De eerste verandering moet van binnenuit komen. Dit kan je doen door zelfdiscipline. We weten wat goed is voor ons en hoe we ons leven kunnen verbeteren, maar we doen het niet meteen, omdat we onze geest vertellen dat het niet kan. Zonder zelfdiscipline is het heel moeilijk om anders te leven. Neem daarom een dagboek of een ander klein boekje en schrijf je doelen op. Begin met bijvoorbeeld met enkele zaken op te schrijven die je binnen een jaar of binnen een paar maanden wilt bereiken. Zet je in voor jezelf, disciplineer je geest en streef ernaar om je doelen te bereiken. Je kan dagelijkse doelen stellen, wekelijkse doelen, of maandelijkse doelen bij het verbeteren van je levensstijl. Neem deze doelen vervolgens in actie en vink diegenen af die je verwezenlijkt hebt.

Ken je startpunt

Noteer je huidige toestand om een ​​positieve en verbeterde levensstijl te creëren. Het is bijvoorbeeld verstandig om jezelf af en toe te wegen als je wilt afvallen, dan weet je of je je doel in een bepaalde periode hebt bereikt. Hetzelfde geldt voor al je andere doelen. Aan het einde van een jaar zal je versteld staan ​​hoe ver je bent gekomen. Elke verandering is een stap in de goede richting.

Verhoog je energieniveau

Je energiek voelen is een sleutel tot geluk en zelfrespect, neem dus de nodige stappen om je energie hoog te houden. Elke beweging, zelfs een korte wandeling van tien minuten, zal je energie verhogen en je humeur stimuleren, dit werkt echt. Energie is besmettelijk. Als je je energiek voelt en hiernaar handelt, help je de mensen om je heen om ook energiek te worden. Wees ook voorzichtig met wat je leest en kijkt, want dit maakt je energiek of niet. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat in je lichaam binnenkomt. Zorg voor voldoende slaap, luister naar goede muziek, praat met vrienden, want dit alles zal jouw levensstijl veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here