Een natuurlijke behandeling van diabetes

0
1874

Diabetes treft miljoenen mensen over de hele wereld en naar schatting is diabetes type 2 goed voor het merendeel van de gevallen. Het goede nieuws is dat klinisch onderzoek aantoont dat diabetes type 2 te voorkomen en te behandelen is. Het kan zelfs worden teruggedraaid door veranderingen in je levensstijl en een gezond dieet. Er zijn ook verschillende kruiden- en natuurlijke supplementen waarvan is aangetoond dat ze diabetes kunnen behandelen en voorkomen.

De bloedsuikerspiegel bij diabetes

Het grootste probleem met diabetes type 2 is het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Insuline, een door het lichaam geproduceerd hormoon, reguleert glucose of suiker in het bloed en zorgt ervoor dat het onze cellen kan binnendringen. Onze cellen gebruiken de glucose als brandstof voor energie. Suiker bouwt zich op in het bloed en de cellen hebben geen energie meer. Dit kan resulteren in een sterke hunkering naar suiker en koolhydraten, het veroorzaken van problemen met gewichtsbeheersing, depressies, schade aan de nieren, het hart, de ogen en het zenuwstelsel.

View this post on Instagram

There are MANY benefits to keto besides weight management, but for me, FREEDOM FROM SUGAR ADDICTION is at the top of the list. I was a terrible sugaraholic for most of my life until starting keto Sept 2015. I was completely defenseless against 🍪 ,🧁 ,🥧 , 🍭, 🍩, 🍦, etc… Even after being diagnosed at 29 with diabetes, I just couldn’t stop. My weight went up and down a little, but never showed outwardly the devastation sugar was causing in my life. I frequently felt grumpy, tired, depressed, out of control, and ashamed. 😫 It was bad. For those who aren’t sugar addicts, who don’t have this genetic weakness, this sounds overly dramatic, but for those of us who experience it (you know who you are😉), it’s pretty miserable. Now I can easily walk past the bakery section at the grocery store and see all that pretty stuff for what it is – poison, misery, hell. No thank you! I’m quite happy with my homemade keto treats! 😊 . Picture is a repost from @ketochic71 #keto #ketogenicdiet #ketoweightloss #ketofamily #ketolifestyle #ketoforlife #coronaweightloss #ketofordiabetes #ketofordiabetics #coronaweightlosschallenge #sugaraddiction #sugaraholic #sugarfree #sugarless #nosugar #lowcarb #diabetestype2 #weightloss #gettinghealthy

A post shared by Lisa (@neatoketomom) on

Het verlagen van de bloedsuikerspiegel

Oefeningen of trainingen en een gezond dieet zijn de belangrijkste factoren bij het voorkomen en het behandelen van diabetes type 2. Deskundigen zijn het erover eens dat slechts 20 of 30 minuten intensieve training gedurende enkele keren per week de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Het is aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel en eiwitten, aanzienlijk helpt bij het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel. Vis, hetgeen Omega 3-vetzuren bevat, is een geweldige bron van eiwitten. Van groene thee is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt. Voedingsmiddelen zoals spinazie, aardappelen, broccoli en lever bevatten liponzuur dat, als het regelmatig wordt ingenomen, de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Soms is de belangrijkste verandering in de voeding die men kan aanbrengen, het elimineren van slechte voeding. Het elimineren van eenvoudige koolhydraten, geraffineerde suiker en bewerkte voedingsmiddelen kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van je gezondheid.

Kaneel en diabetes

Van kaneel wordt al lang gedacht dat het diabetes behandelt. Verschillende onderzoeken hebben de werkzaamheid van kaneel bevestigd bij het beheersen van de bloedglucosespiegels. Kaneel drinken als thee, of het gebruiken als ingrediënt bij het koken, is een goede manier om te profiteren van de helende eigenschappen ervan. Kaneel bevat een stof die coumarine wordt genoemd en die ook selderij, peterselie en kamille bevat. Voorzichtigheid is geboden bij het innemen ervan, omdat een hoog coumarine gehalte leverschade kan veroorzaken en ook het bloed kan verdunnen. Mensen die anti bloedstollingsmedicatie gebruiken, mogen geen supplementen gebruiken die coumarine bevatten. Tegenwoordig is er een overvloed aan supplementen en kruiden op de markt voor diabetes. De meesten hiervan hebben weinig of geen wetenschappelijk onderzoek achter de rug. Het is belangrijk om altijd twijfelachtig te zijn over de beweringen van marketeers over hun producten en om elk supplement en de bijwerkingen ervan volledig te onderzoeken voordat je ze gebruikt. Als het gaat om de behandeling van een ziekte, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen.

Bittere meloen

Onderzoekers hebben bewezen dat bittere meloen helpt bij de behandeling van diabetes. Bittere meloen bevat insuline achtige bestanddelen die de bloedsuikerspiegel verlagen en die ook helpen om glucose naar de cellen te transporteren. Het is aangetoond dat bittere meloen het meest gunstig is wanneer het ’s ochtends als eerste wordt geperst en het vervolgens op een lege maag wordt geconsumeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here