Een goede vruchtbaarheid via een gezond lichaam

0
1551
Vruchtbaarheid

Of we nu romantiek proberen toe te voegen aan ons leven, of erover denken een gezin te stichten, een gezond lichaam en vruchtbaarheid zijn waardevolle en belangrijke aspecten in ons leven. Talloze farmaceutische bedrijven spenderen miljoenen om de volgende pil te maken en vruchtbaarheidsklinieken doen stevige zaken om koppels die wanhopig om een ​​kind te verwekken, te behandelen met synthetische hormonen en andere medicijnen. Fabrikanten van vitamines en supplementen willen ons bepaalde voedingsstoffen en medicijnen verkopen waarvan ze beloven dat ze de vruchtbaarheid kunnen vergroten.

Een gezonde levensstijl

Onderzoek heeft aangetoond dat de vruchtbaarheid in hoge mate afhankelijk is van onze levensstijl en voedingsfactoren, evenals van gewoonten en blootstelling aan gifstoffen. In veel gevallen kan het aanbrengen van een paar eenvoudige veranderingen problemen zoals fysieke disfunctie en onvruchtbaarheid aanpakken, alsook een gezond libido bevorderen. In andere, meer complexe gevallen zijn mogelijk psychotherapie en geneesmiddelen nodig.

Een gezond dieet met natuurlijke voedingsmiddelen

Voor zowel mannen als vrouwen is gezonde voeding de basis voor een gezond en goed leven samen. Een uitgebalanceerd dieet van natuurlijke voedingsmiddelen dat voldoende eiwitten, mineralen en vitamines bevat, verhoogt de vitaliteit en de kans op een kind. Het vermijden van alcohol, koffie en rood vlees en het verhogen van onze consumptie van groenten, fruit en volle granen heeft een positieve invloed op de vruchtbaarheid en het verkort de tijd die nodig is om zwanger te worden.

Evenwicht in hormoonspiegels

Regelmatige lichaamsbeweging zoals naar de sportschool gaan, yoga, pilates en tai chi verhogen de energie en verminderen stress, waarvan is aangetoond dat het de hormoonspiegels in het lichaam in evenwicht brengt. Overgewicht, obesitas of ondergewicht hebben niet alleen een negatieve invloed op de vruchtbaarheid bij mannen, maar zijn ook een van de belangrijkste factoren bij het uitstellen van de tijd die een vrouw nodig heeft om zwanger te worden.

Gezondheidssupplementen

Multivitaminen en natuurlijke gezondheidssupplementen kunnen ook echt helpen als het gaat om het verbeteren van de gezondheid. Het is belangrijk dat elk natuurlijk product dat we kiezen van hoge kwaliteit is en dat het door ons lichaam wordt opgenomen. De biologische beschikbaarheid van veel, zo niet de meeste, vitamine- en mineralensupplementen is twijfelachtig. Vaak worden de voedingsstoffen in een laboratorium gemaakt en zijn ze niet door het lichaam te gebruiken op dezelfde manier als natuurlijke voedingsmiddelen. Tabletten worden over het algemeen slechts gedeeltelijk of helemaal niet verteerd.

Chlorella, spirulina en zeewier

Voedingssupplementen zoals chlorella, spirulina en zeewier zijn natuurlijke voedingsstoffen die bijdragen aan de vruchtbaarheid en het algemeen welzijn. Voedingsmiddelen die veel natuurlijke antioxidanten bevatten, zoals bessen en groene thee, hebben niet alleen bewezen kanker te voorkomen, maar ook dat ze de vruchtbaarheid stimuleren.

Omega 3

Een tekort aan omega 3 vetzuren is in verband gebracht met een reeks ziekten en het heeft invloed op de vruchtbaarheid van een persoon. Zalm, heilbot, paling en vis in het algemeen bevat omega 3, net zoals noten en zaden. Ze bezitten belangrijke oliën die de veroudering vertragen, de vruchtbaarheid ondersteunen, de huid strak en jong houden en ook wallen verminderen. Omega 3 zorgt ook voor de verbetering van de hersenfunctie.

Lees ook: Fulvinezuur is goed voor de gezondheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here