Eenvoudig beleggen in het nieuwe jaar

0
1288
aandelen

Je hoort en leest er tegenwoordig veel over; beleggen. Een mooie manier om je geld te investeren met het idee dat dit geld meer waard wordt in de toekomst. Er zijn veel opties mogelijk, wat ervoor kan zorgen dat jij niet goed weet waar en hoe je nou moet beleggen. Zeker wanneer je een beginner bent, komt er veel op je af. Wil jij graag beginnen met beleggen dit jaar, maar wel zo eenvoudig mogelijk? Dan is het zeker aan te raden dit artikel te lezen.

Laten beleggen voor meer rust

Merk je dat je nerveus wordt als het om beleggen gaat, omdat je er niet veel van af weet? Of heb je het eigenlijk te druk om goed bezig te zijn met beleggen, maar wil je wel graag je geld investeren? Dan is laten beleggen misschien een goede keuze voor je. Laten beleggen is makkelijker dan zelf beleggen, en zorgt bovendien voor meer rust en overzicht. Op die manier heb je tijd over voor andere dingen, terwijl jij je vermogen laat groeien door een expert.

Wanneer je hiermee wil starten, kan dit eenvoudig online geregeld worden. Hiervoor wordt allereerst je beleggingsprofiel bepaalt. Dit gebeurt aan de hand van 15 vragen waaruit vervolgens een beleggingsvoorstel komt. Ben je hier tevreden mee, dan kan er online een rekening geopend worden. Na activatie kan er met een bankoverschrijving of via iDeal inleg overgemaakt worden. Kom je hier niet uit? Dan kan er altijd contact opgenomen worden met de vermogenscoach.

Zelf beleggen

Wil je toch graag zelf aan de slag gaan met beleggen? Dan is het allereerst aan te raden jezelf goed in te lezen. Wees je bewust van de risico’s die hieraan verbonden zijn en bepaal voor jezelf of beleggen op dit moment wel realistisch is. zet ook je wensen op papier zodat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Schrijf op of je bereid bent veel risico te nemen, of dat je juist zo weinig mogelijk risico wil lopen.

Als je zelf gaat beleggen is het uiteraard ook belangrijk dat je na gaat denken over waarin je wilt beleggen. Zo kun je beleggen in aandelen, obligaties of een beleggingsfonds, maar bijvoorbeeld ook in Bitcoins, goud of vastgoed. Ook zou je kunnen beleggen in een tweede woning, die je vervolgens verhuurd. Op die manier krijg je huuropbrengsten.

Wel moet je er altijd rekening mee houden dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De kans dat je je inleg verliest, is aanwezig, want de waarde van jouw beleggingen is afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markt. Beleg daarom ook nooit geld dat je nog ergens anders voor nodig hebt, maar alleen geld dat ‘over’ is. zo loop je niet het risico dat de hypotheek niet meer betaald kan worden, of dat er geen buffer is voor als er iets in huis kapot gaat.